05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Aansprakelijkheid

Er kan altijd iets gebeuren waardoor er schade aan of zaken van derden ontstaat. Als deze derde van u een schadevergoeding verlangt, acht deze u aansprakelijk. Er zijn verschillende vormen van aansprakelijkheid, schuldaansprakelijkheid en risico-aansprakelijkheid.  

Veel bedrijven en consumenten zijn verzekerd tegen schade die aan derden of zaken wordt toegebracht. Het is echter wel zo dat sommige schades niet boven het eigen risico uitkomen, de wens is dit onderling te regelen om (bijvoorbeeld) premieverhoging te voorkomen of dat een bepaalde gebeurtenis niet is verzekerd.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Vervelender is het vaak als je als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld in verband met onbehoorlijk bestuur van de onderneming. In dat geval kun je als bestuurder namelijk persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade van de onderneming. Enkele voorbeelden van onbehoorlijk bestuur die tot aansprakelijkheid van een bestuurder kunnen leiden zijn:

•Een bestuurder kan aansprakelijk worden gesteld als hij verplichtingen aangaat, waarvan hij wist dat de rechtspersoon die niet kon nakomen;
•Een bestuurder kan aansprakelijk worden gesteld als hij handelingen verricht die in strijd zijn met de statuten van de rechtspersoon;
•Een bestuurder kan aansprakelijk zijn als gevolg van het aangaan van een voor de rechtspersoon nadelige verplichting in het zicht van een dreigend faillissement.

Wilt u meer informatie en/of een gratis juridisch advies over dit onderwerp, neem dan contact op met Dé Rechtsbeschermer via tel.: 026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.