05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Insolventierecht

Wat is insolventierecht?

Het insolventierecht regelt de verschillende situaties waarin een persoon of een bedrijf geconfronteerd wordt met schulden waarbij debiteuren moeilijkheden hebben die te betalen. Het bevat de regeling in geval van faillissement en gerechtelijk akkoord, de collectieve schuldenregeling, de regels over het leggen van beslag en de openbare verkoop.

Deelgebieden

•herstructurering (bijv. analyseren en aanpassen van de juridische structuur van ondernemingen);
•sanering (bijv. begeleiden schuldsanering, faillissementen en surseances van betaling);
•juridische advisering van bestuurders, aandeelhouders en crediteuren;
•persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en eventuele andere betrokkene partijen.

Hoe raakt het u?

Met insolventierecht krijg iedere ondernemer een keer te maken. Het kan gaan om een klant, debiteur of een relatie die failliet gaat.
Door het drijven van een onderneming of nemen van risico's kan het zinvol zijn vroegtijdig na te denken over de situatie waarin het mis gaat. Het is verstandig u dan te laten adviseren over de eventuele gevolgen van een faillissement.

Wilt u meer informatie en/of een gratis juridisch advies neem dan contact op met Dé Rechtsbeschermer via tel.: 026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.