05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Beroepsziekten
 

Beroepsziekte is de benaming voor de ziekte die direct te wijten is aan één of meer schadelijke factoren en invloeden van het werk op het arbeidsmilieu. Voorbeelden van beroepsziekten zijn:

  • Asbestziekten
  • RSI/CANS
  • OPS/CTE
  • Burn-out
  • PTSS

Een beroepsziekte kan zowel lichamelijk als geestelijk letsel veroorzaken en het kan zijn dat uw werkgever hier aansprakelijk voor is. Uw werkgever kan aansprakelijk zijn als uw ziekte is veroorzaakt door een gevaarlijke stof waar u mee moest werken of wanneer uw ziekte is ontstaan doordat uw werkgever geen zorg heeft gedragen voor een veilige werkplek met de nodige veiligheidsmaatregelen.

 

Een beroepsziekte kan ernstige gevolgen hebben. Het komt nogal eens voor dat een werknemer door een beroepsziekte zijn werk niet meer kan doen en arbeidsongeschikt raakt. De financiële gevolgen kunnen daarbij groot zijn. Wanneer u slachtoffer bent van een beroepsziekte doet u er verstandig aan een letstelschadespecialist in de arm te nemen. De letselschadespecialist zal zich op medisch vlak laten adviseren door een medisch adviseur om te kunnen beoordelen of het mogelijk is om een werkgever aansprakelijk te houden voor uw schade.

 

Wilt u meer informatie en/of een gratis juridisch advies, neem dan contact op met Dé Rechtsbeschermer via tel.:  026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.