05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

 Gebrekkig product

Als regel geldt dat een product als gebrekkig wordt beschouwd, wanneer het niet de veiligheid biedt onder de te verwachten omstandigheden. Het begrip “gebrek” heeft niets te maken met de geschiktheid of de kwaliteit van het product. Het gaat enkel en alleen om de veiligheid. Een product is gebrekkig wanneer:

  • Door gebruik van het product schade is geleden dat lichamelijk letsel of de dood tot gevolg heeft.
  • Door het gebrekkig product schade toegebracht is aan een ander product.

De consument moet het product op de te verwachten wijze kunnen gebruiken. Gebruikt de consument het product niet op de juiste wijze dan kan er sprake zijn van een zekere mate van eigen schuld.

Een product is niet gebrekkig als later een beter product op de markt wordt gebracht. De producent moet het product voorzien van een goede bijsluiter of gebruiksaanwijzing.

Wanneer u kunt aantonen dat u schade heeft geleden welke veroorzaakt is door een gebrekkig product kunt u de producent aansprakelijk stellen. De schade aan het gebrekkige product zelf komt niet voor vergoeding in aanmerking.

Wilt u meer informatie en/of een gratis juridisch advies, neem dan contact op met Dé Rechtsbeschermer via tel.: 026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.